’Öncelikle kumaç masaya yerleçtirilir. Pastalın
bir gün
önceden atılması özellikle penye
kumaçlarda çok iyi sonuç verir.
’Kalıpların büyük parçaları kumaça yerleçtirilir, kalan küçük parçalar aralara yerleçtirilir, kalıplar d.b.i. yönüne dogru kumaç
özellikleri dikkate alınarak yerleçtirilir. ’Kalıpların yerleçtirilmesinde boçluk kalmamasına dikkat edilmelidir. Kalıplar, en
ekonomik çekilde
yerleçtirilmelidir. ( Ferace Modelleri )
’Kumaç özellikleri de çok önemlidir. Kareli
ya da
çizgili ise kare ve çizgiler
üst üste
gelmelidir.
’Kumaçların suda ya da ütüleme sonucunda çekme payları hesaplanmalıdır.
’Kesim yaparken gerekli olan tüm çıtların olmasına dikkat edilmelidir.Ferace
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder