7 Mayıs 2016 Cumartesi

Çizimleri Renklendirme

Bilinçli ve güzel bir giyim, saç, ten rengi, eşarp yaş ve tipe uygun kumaş seçimi yapabilmek için, renk bilgisine ihtiyaç duyulmaktadır. Düşünmeden kullanılan renkler bazen kişiyi güç durumlara düşürebilir. Kişinin bilinçli renk seçimi yapabilmesi, daha da ötesi vücudunda saklamak ya da belirtmek istediği özellikleri gösterebilmesi için bazı renk kurallarını iyi bilmesi gerekir.
Koyu renk ve küçük desenli kumaşlar kişiyi ferace modelleri zayıf, açık renk ve iri desenli kumaşlar ise kişiyi kilolu gösterir.  
Çoğu kez hiçbir kural tanımayan moda, tesettür bazen renk kurallarına da karşı koyar. Modanın akışı içinde, önceleri çarpıcı etkide bulduğumuz bir rengi moda olunca çekinmeden kullandığımız olur.
Artistik giysi çalışmalarında o yılın moda eğilimleri olan renkler göz önünde bulundurularak çizimler renklendirilmelidir. tesettür abiye Renk karşıtlığına dikkat edilmelidir. Yapılan çalışmanın hangi yaş gurubuna hitap ettiği, vücut özelliği, mevsimi ve nerede giyileceği renk seçiminde dikkate alınmalıdır.  

Çizgi ve renk, moda resminin iki önemli tesettür elbise öğesidir. Bir modacı için hazırlayacağı giysinin modeli ne denli önemli ise, kullanacağı kumaşın ve aksesuarın rengi de o denli önemlidir. Bugünün moda dünyasında, çizgiler gibi renkler de kısa sürede değişmektedir.

Kişinin renk seçme beğenisi renk eğitimi ile geliştirilir. Bazı kişilerdeki renk beğenisinin doğal olduğu da inkâr edilemez. kapıda ödeme tesettür Eski Türk işlemelerinde renk uyumu Anadolu kadınının doğal renk beğenisini ortaya koymaktadır.